Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 21:19

  "Μπλόκο" της FAA στις πτήσεις του διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic του Μπράνσον

  Virgin Galactic: Πώληση μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων από τον Μπράνσον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανέφερε την Πέμπτη ότι απαγορεύει στην Virgin Galactic να πραγματοποιεί πτήσεις του αεροσκάφους διαστημικού τουρισμού της, SpaceShipTwo, μέχρι η υπηρεσία να ολοκληρώσει την έρευνα για την απόκλιση κατά την πορεία καθόδου του στην ιστορική πτήση του στις 11 Ιουλίου.

  Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι η FAA να διαπιστώσει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι διερευνά την απόκλιση κατά την πορεία καθόδου του διαστημικού αεροσκάφους της Virgin Galactic κατά την πτήση της 11ης Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

  Το περιοδικό "The New Yorker" είχε αναφέρει προηγούμενα, ότι η FAA διερευνούσε την εκτός πορείας κάθοδο του SpaceShipTwo.
   
  Εκπρόσωπος της FAA  είχε δηλώσει ότι το διαστημικό σκάφος "παρέκκλινε από τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς επέστρεφε στο πεδίο προσγείωσης Spaceport America".

  Η εταιρία είχε δηλώσει στο ίδιο περιοδικό ότι δεν είχε αρχικά ενημερώσει την FAA για την απόκλιση της πορείας καθόδου και ότι συνεργάζεται με την ίδια υπηρεσία προκειμένου να επικαιροποιήσει τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης. Το αεροσκάφος πέταξε εκτός του εναέριου χώρου, ο οποίος είχε διατεθεί για την πτήση του, για ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα, πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, στη διάρκεια της πτήσης άναψε ένα προειδοποιητικό κόκκινο φως στον πίνακα οργάνων του αεροσκάφους, προειδοποιώντας για την εξέλιξη της πορείας του.
   
  Ο Μπράνσον, ένας από τους έξι εργαζόμενους της Virgin Galactic που έλαβε μέρος στην πτήση σε ύψος μεγαλύτερο των 80,5 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού τον Ιούλιο, περιέγραψε την αποστολή ως ένα ορόσημο για μία νέα εποχή διαστημικού τουρισμού, δηλώνοντας ότι η εταιρία, που ίδρυσε το 2004, προβλέπεται να αρχίσει τις εμπορικές πτήσεις τον επόμενο χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ