Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 20:39

  Γερμανία-εκλογές: Συνεχίζεται η δημοσκοπική κατρακύλα CDU/CSU - Ενισχύεται ο Σολτς

  Απρόβλεπτες οι γερμανικές εκλογές… αλλά προβλέψιμο το αποτέλεσμα για την πολιτική της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημερινή δημοσκόπηση του δικτύου ARD δείχνει ότι συνεχίζεται η καθοδική πορεία Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αφού θα τους ψήφιζε μόνο το 20%. Θα ελάμβαναν επομένως 7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση της 20ής Αυγούστου, δηλαδή πριν από την τηλεμαχία των τριών υποψηφίων καγκελαρίων την περασμένη Κυριακή.

  Αντιθέτως, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών οδηγεί το κόμμα του σε απροσδόκητα ύψη: το 25% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε το SPD (+5%), τους Πράσινους θα επέλεγε το 16% (-3%), τους Φιλελεύθερους (FDP) τo 13% (+1%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία το 12% (+2%), ενώ το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 6% (αμετάβλητο ποσοστό).

  Αυξάνεται επίσης η δημοτικότητα του Όλαφ Σολτς. Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη δουλειά του (+8%). Αυτό καθιστά τον Σολτς τον πιο δημοφιλή πολιτικό αμέσως μετά την καγκελάριο Μέρκελ (64%) και ξεπερνά εκείνο του προέδρου της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ (54%). Η δημοφιλία του υποψήφιου καγκελαρίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ ανέρχεται σε 20% και της Αναλένα Μπέρμποκ, της υποψήφιας καγκελαρίου των Πρασίνων, φτάνει το 25%.

  Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τον Όλαφ Σολτς θα ψήφιζε το 43% (+2%), τον Άρμιν Λάσετ και την Αναλένα Μπέρμποκ το 16% αντίστοιχα (αμετάβλητα τα ποσοστά τους). Το 29% δεν θα ψήφιζε κανένα εξ αυτών των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ