Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 16:26

  ΗΠΑ: Κατά 1,3% αυξήθηκε το μοναδιαίο κόστος εργασίας στο β΄ τρίμηνο - Επί τα χείρω αναθεωρήθηκε η παραγωγικότητα

  ΗΠΑ: Επί τα χείρω αναθεωρήθηκε η παραγωγικότητα στο β΄ τρίμηνο του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε λίγο πιο αργά το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

  Ειδικότερα, η παραγωγικότητα της εργασίας, που μετρά την ωριαία παραγωγή ανά εργαζόμενο, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,1% και όχι κατά 2,3% όπως ήταν οι αρχική εκτίμηση. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί στο 2,4%.

  Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο η παραγωγικότητα της εργασίας αυξήθηκε με ρυθμό 4,3%.

  Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ρυθμό 1,8%.

  Σε ό,τι αφορά τις ώρες εργασίας, αυξήθηκαν με ρυθμό 6,0% το τελευταίο τρίμηνο, με τη μέτρηση να αναθεωρείται ανοδικά από το 5,5% που ήταν η εκτίμηση τον προηγούμενο μήνα.

  Τέλος, το μοναδιαίο κόστος εργασίας -η τιμή της εργασίας ανά μονάδα παραγωγής- αυξήθηκε με ρυθμό 1,3%. Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι κατέγραψε άνοδο κατά 1,0% το δεύτερο τρίμηνο. 

  Σημειώνεται ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε με ρυθμό 2,8% το πρώτο τρίμηνο.

  Σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2020, το μοναδιαίο κόστος ενισχύθηκε κατά 0,2%, αντί για αύξηση 0,1% που ήταν η πρώτη εκτίμηση.

  Η ωριαία αποζημίωση αυξήθηκε με ρυθμό 3,4% το τελευταίο τρίμηνο, αντί του ρυθμού 3,3% που είχε αναφερθεί προηγουμένως, μετά από αύξηση 1,4% το πρώτο τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ