Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 20:49

  Η Moderna ανακαλεί 1,63 εκατ. δόσεις εμβολίων στην Ιαπωνία

  Σαουδική Αραβία: Ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Moderna
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna Ιnc και η ιαπωνική Takeda Pharmaceutical Co Ltd ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνεργάζονται με τις αρχές της Ιαπωνίας για την ανάκληση τριών παρτίδων εμβολίου κατά του κορονοϊού, αφότου σε δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα φιαλίδια εμβολίου περιείχαν μολυσματικούς παράγοντες από ανοξείδωτο χάλυβα.

  Οι ιαπωνικές αρχές απαγόρευσαν τη χρήση αυτών των παρτίδων εμβολίων της Moderna που περιέχουν συνολικά 1,63 εκατομμύρια δόσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αφότου ενημερώθηκαν για το θέμα.

  Την Τετάρτη, εν τω μεταξύ, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας δήλωσε, με βάση πληροφορίες από τις έρευνες που διεξάγουν οι δύο εταιρείες, ότι δεν πιστεύει πως τα σωματίδια από ανοξείδωτο χάλυβα αυξάνουν τον κίνδυνο για την υγεία. 

  Η Moderna, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με την Takeda, η οποία έχει αναλάβει τη διανομή του εμβολίου στη χώρα, δήλωσε ότι η μόλυνση πιθανότατα συνέβη κατά την παραγωγή.

  Η χορήγηση των επίμαχων δόσεων του εμβολίου απαγορεύθηκε αφού εντοπίστηκαν 39 φιαλίδια που περιείχαν ξένο υλικό. Όλα τα φιαλίδια προέρχονταν από μία μόνο παρτίδα, αλλά για προληπτικούς λόγους απαγορεύθηκε η χρήση και άλλων δύο παρτίδων εμβολίων που παρασκευάστηκαν στην ίδια γραμμή παραγωγής της ισπανικής εταιρείας Rovi.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τρεις παρτίδες εμβολίων είναι οι μόνες που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής, ενώ προστίθεται ότι η Rovi έχει επιθεωρήσει πλήρως τις εγκαταστάσεις παραγωγής της και εφαρμόζει νέες διαδικασίες για να αποφύγει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

  Συνολικά, από τις τρεις παρτίδες εμβολίων έχουν εμβολιαστεί περίπου 500.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Taro Kono που είναι ο αρμόδιος υπουργός για την εκστρατεία εμβολιασμού της Ιαπωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ