Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 16:46

  ΗΠΑ: Μικρή επιβράδυνση του μεταποιητικού δείκτη τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Μικρή επιβράδυνση του μεταποιητικού δείκτη τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνε τον Αύγουστο η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ, παραμένοντας πάντως σε ισχυρά επίπεδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας της IHS Markit.

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 61,1 τον Αύγουστο από 63,4 μονάδες τον Ιούλιο, υποχωρώντας ελαφρώς από την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 61,2 μονάδες. 

  Η τελευταία μέτρηση του δείκτη είναι η πιο αδύναμη των τελευταίων τεσσάρων μηνών, αν και παραμένει μεταξύ των ισχυρότερων στα 14 χρόνια της έρευνας. 

  "Οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να καταγράφουν σημαντική αύξηση στην παραγωγή τους και τις νέες παραγγελίες τον Αύγουστο, καθώς η ζήτηση ενισχύθηκε και πάλι. Ωστόσο, οι περιορισμοί στην παραγωγή λόγω των ελλείψεων άσκησαν περαιτέρω πίεση στην παραγωγική ικανότητα καθώς το ανεκτέλεστο αυξάνεται με ρυθμό ρεκόρ", σχολίασε ο Siân Jones, οικονομολόγος της IHS Markit.

  Αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας έδειξε ο δείκτης ISM

  Στον αντίποδα, ωστόσο, ο δείκτης ISM έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στις ΗΠΑ βελτιώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, εν μέσω ισχυρής αύξηση των παραγγελιών, με τα αμερικανικά εργοστάσια, όμως, να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στην εύρεση εργαζομένων όσο και στην προμήθεια υλικών.

  Ειδικότερα, ο δείκτης ISM αυξήθηκε στις 59,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 59,5 μονάδες τον Ιούλιο.

  Μέτρηση άνω των 50 μονάδων δείχνει επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,9% της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 58,6 μονάδες.

  Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών ανέκαμψε στις 66,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης. Τη ζήτηση τροφοδοτούν επιχειρήσεις που επιδιώκουν απεγνωσμένα να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους, τα οποία μειώθηκαν απότομα το πρώτο εξάμηνο του έτους.
   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ