Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 15:23

  ΗΠΑ: Χαμηλότερη του αναμενομένου η αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Χαμηλότερη του αναμενομένου η αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.33

  Οι αμερικανικές εταιρείες δημιούργησαν πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από ό, τι αναμενόταν τον Αύγουστο, καθώς η "αναζωπύρωση" του κορονοϊού συνέπεσε με τις περικοπές στις προσλήψεις, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP την Τετάρτη.

  Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 374.000 για τον Αύγουστο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Dow Jones για 600.000, αλλά πάνω από τις 326.000 θέσεις εργασίας του Ιουλίου, οι οποίες αναθεωρήθηκαν ελαφρώς προς τα κάτω από την αρχική ανάγνωση των 330.000.

  Οι περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας προήλθαν από τον κλάδο φιλοξενίας, ο οποίος πρόσθεσε 201.000 θέσεις σε ένα κάπως ελπιδοφόρο σημάδι ότι μια βιομηχανία που έχει πληγεί από έλλειψη εργατικού δυναμικού συνεχίζει να ανακάμπτει.

  Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας πρόσθεσαν από κοινού 59.000 θέσεις, καθώς τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και τα σχολεία αρχίζουν να ανοίγουν ξανά.

  "Η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να έχει επηρεάσει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας", δήλωσε ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics, που συνεργάστηκε με την ADP για την έκθεση. "Η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή, αλλά πολύ χαμηλότερη από τους ρυθμούς των τελευταίων μηνών. Η αύξηση της απασχόλησης παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της πανδημίας", πρόσθεσε.

  Σημειώνεται πως την Παρασκευή οι επενδυτές αναμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία για το σύνολο της απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα οποία αναμένεται, σύμφωνα με το CNBC, να δείξουν 720.000 νέες θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 5,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ