Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 10:10

  Τσεχία: Στα χέρια των εισαγγελέων η απαγγελία ή μη κατηγοριών κατά του πρωθυπουργού Μπάμπις

  Τσεχία: Δύο νεκροί από διαρροή τοξικού αερίου σε μονάδα καθαρισμού του νερού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τσέχοι εισαγγελείς αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη λήψη της πολυαναμενόμενης απόφασης για την πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, του Αντρέι Μπάμπις, επικαλούμενοι την ανάγκη να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

  Εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε χθες ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην αστυνομία. Λέγεται πως υπάρχουν νέοι μάρτυρες που εκκρεμεί να καταθέσουν.

  Οι εισαγγελείς αναμενόταν να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την άσκηση δίωξης ή μη σε βάρος του δισεκατομμυριούχου και επικεφαλής της κυβέρνησης ως τα τέλη Αυγούστου.

  Η έρευνα αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κέντρου ευεξίας και σπα "Η φωλιά του πελαργού" στην Πράγα, που ανήκει σε καταπιστευματικό ταμείο δικαιούχος του οποίου είναι ο κ. Μπάμπις. Διαρκεί σχεδόν έξι χρόνια.

  Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ φέρονται να δόθηκαν παράνομα.

  Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Median θέλει το κόμμα ANO του κ. Μπάμπις να διατηρεί ακόμη ευρύ προβάδισμά στις προθέσεις ψήφου: πιστώνεται το 26%, έναντι 21,5% της συμμαχίας φιλελευθέρων-συντηρητικών SPOLU ("Μαζί").

  Στην Τσεχία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 8η και 9η Οκτωβρίου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ