Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 19:39

  ΠΟΥ και Φάουτσι προειδοποιούν για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους μη εμβολιασμένων έως τον Δεκέμβριο

  ΠΟΥ και Φάουτσι προειδοποιούν για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους μη εμβολιασμένων έως τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η Ευρώπη πιθανότατα θα θρηνήσει επιπλέον 236.000 ανθρώπους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ενώ και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι, δήλωσε ότι ΗΠΑ μπορεί να δουν επιπλέον 100.000 θανάτους το ίδιο διάστημα, κυρίως ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

  "Την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε αύξηση 11% στον αριθμό των θανάτων στην ήπειρο - με βάση αξιοπιστες προβλέψεις αναμένονται 236.000 θάνατοι στην Ευρώπη, έως την 1η Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη έχει θρηνήσει περίπου 1,3 εκατομμύρια θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού.

  Ο υψηλός ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού στην ήπειρο προκαλεί "ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των χαμηλών ποσοστό εμβολιασμού στους πληθυσμούς που αποτελούν προτεραιότητα σε αρκετές χώρες”, πρόσθεσε ο Κλούγκε. Τα ποσοστά, όπως σημείωσε, είναι πολύ χαμηλά στις χώρες των Βαλκανίων, στον Καύκασο και σε ορισμένες πρώην σοβιετικές χώρες.

  Σε αντίστοιχη ζοφερή πρόβλεψη για τις ΗΠΑ προέβη και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και ανώτατος σύμβουλος επί θεμάτων Υγείας του Λευκού Οίκου, Δρ Άνθονι Φάουτσι, καθώς προέβλεψε ότι η χώρα θα θρηνήσει επιπλέον 100.000 ανθρώπους έως την 1η Δεκεμβρίου. 

  Ο Δρ Φάουτσι τόνισε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι "απόλυτα προβλέψιμος [αλλά και] απόλυτα αποτρέψιμος”. Ο επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων προέτρεψε τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο. "Περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί”, σημείωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ