Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 12:04

  Ο Mobius προτείνει επένδυση 10% στον χρυσό καθώς τα νομίσματα θα υποτιμηθούν

  Ο Mobius προτείνει επένδυση 10% στον χρυσό καθώς τα νομίσματα θα υποτιμηθούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο παλαίμαχος επενδυτής Mark Mobius δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κατέχουν το 10% του χαρτοφυλακίου τους σε χρυσό καθώς τα νομίσματα θα υποτιμηθούν μετά τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε "το 10% πρέπει να επενδυθεί σε φυσικό χρυσό’ δήλωσε ο Mobius, σύμφωνα με το Bloomberg, ο οποίος ίδρυσε το Mobius Capital Partners μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στη Franklin Templeton Investments. 

  "Η υποτίμηση του νομίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι σημαντική το επόμενο έτος, δεδομένου του απίστευτου ποσού χρήματος που έχει τυπωθεί."

  Υπενθυμίζεται πως o χρυσός σημείωσε ρεκόρ πέρυσι καθώς η πανδημία ώθηση τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία ενώ κατέγραψε πτώση όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια. Επίσης για την καταπολέμηση της κρίσης, οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές κύμα νομισματικών και δημοσιονομικών κινήτρων.

  "Θα είναι πολύ, πολύ καλό να έχεις φυσικό χρυσό στο οποίο θα μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση χωρίς τον κίνδυνο η κυβέρνηση να σου κατασχέσει όλο τον χρυσό" δήλωσε σε συνέντευξή του ο Mobius που είναι πιστός οπαδός του χρυσού εδώ και χρόνια. 

  H ράβδος χρυσού που διαπραγματευόταν κοντά στα $1.815 ανά ουγκιά σημείωσε υψηλό όλων των εποχών πάνω από $2.075 πριν από περίπου ένα χρόνο. Σε ετήσια βάση έχει υποχωρήσει περισσότερο από 4%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ