Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 10:00

  Βιλερουά ντε Γκαλό: Οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ευρωζώνης θα επανέλθουν στα επίπεδα προ-κορονοϊού στις αρχές του 2022

  Η Ευρωζώνη βυθίζεται στο χρέος, η ΕΚΤ σε ετοιμότητα για νέα βήματα.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.03

  Οι οικονομίες στη Γαλλία και τη ζώνη του ευρώ θα επανέλθουν στα επίπεδα προ-κορονοίού στις αρχές του 2022 ή ίσως και νωρίτερα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Ο Βιλερουά, ο οποίος είναι επίσης αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στο ραδιόφωνο BFM Business ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υψηλότερου πληθωρισμού σε αυτό το στάδιο.

  H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να λάβει υπόψη την πρόσφατη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών κατά τη συζήτηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων της (PEPP), σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

  Ο Βιλερουά ανέφερε ακόμη ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

  "Η συζήτησή μας πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη βελτίωση στις χρηματοδοτικές συνθήκες", σημείωσε.

  Ο Βιλερουά είπε ότι δεν υπάρχει σπουδή για απόφαση σχετικά με το μέλλον του PEPP στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο, γιατί, σε αντίθεση με τη Fed, η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει τις μηνιαίες αγορές της ανάλογα με τις χρηματοδοτικές συνθήκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ