Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 16:44

  Η Κούβα θα προχωρήσει σε αναγνώριση κρυπτονομισμάτων

  κρυπτονομισματα Κουβα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει - και θα ρυθμίσει - τα κρυπτονομίσματα για πληρωμές στο νησί, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων.

  Ένα ψήφισμα που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της χώρας την Πέμπτη ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα θέσει κανόνες για τα κρυπτονομίσματα και θα καθορίσει τον τρόπο αδειοδότησης παρόχων σχετικών υπηρεσιών στη χώρα, σύμφωνα με την Aljazeera.

  Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η δημοτικότητα του κρυπτονομίσματος έχει αυξηθεί στην Κούβα, καθώς έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η αποστολή και η χρησιμοποίηση του αμερικανικού δολαρίου στο νησί, εν μέρει λόγω των αυστηρότερων κανόνων εμπάργκο που επιβλήθηκαν υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

  Ενώ κάποιοι ανέμεναν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επιδίωκε την εξομάλυνση των σχέσεων, όπως έκανε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αντιθέτως, έχει ακολουθήσει μια πιο σκληρή στάση, επιβάλλοντας περαιτέρω κυρώσεις εναντίον Κουβανών αξιωματούχων μετά από καταστολή σπάνιων διαδηλώσεων στη χώρα.

  Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, για να ενθαρρύνει την αποστολή εμβασμάτων από πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό.

  Επειδή τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπεραστικές συναλλαγές που υποτίθεται ότι είναι ανώνυμες, είναι συχνά δημοφιλείς σε άτομα που προσπαθούν να αποφύγουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών των ΗΠΑ στην αποστολή χρημάτων σε περιοχές όπως η Κούβα.

  Το ψήφισμα ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να εγκρίνει τη χρήση κρυπτονομισμάτων "για λόγους κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος", αλλά με το κράτος να διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητες θα ελέγχονται. Σημειώνεται επίσης ρητά ότι οι συναλλαγές δεν μπορούν να περιλαμβάνουν παράνομες δραστηριότητες.

  Ένας τοπικός εμπειρογνώμονας κρυπτονομισμάτων, προγραμματιστής Erich García, δήλωσε στο Associated Press ότι μερικοί Κουβανοί χρησιμοποιούν ήδη τέτοιες συσκευές, συχνά μέσω δωροκαρτών, για ηλεκτρονικές αγορές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ