Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 11:23

  Reuters: Την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά 54 δισ. της Arm θα ζητήσει η Nvidia

  Reuters: Την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά 54 δισ. της Arm θα ζητήσει η Nvidia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nvidia αναμένεται να ζητήσει την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ για την εξαγορά ύψους 54 δις. ευρώ της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού επεξεργαστών Arm στις αρχές του επομένου μήνα.

  Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν μια πλήρη έρευνα μετά από την προκαταρκτική εξέταση.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής γραφικών και επεξεργαστών ΑΙ παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Arm στο περασμένο έτος, προκαλώντας άμεσα αντίδραση από τον κλάδο των ημιαγωγών.

  Η Arm ήταν εδώ και καιρό ένας ουδέτερος παίκτης στην παροχή άδειας βασικής πνευματικής ιδιοκτησίας σε πελάτες που είναι κατά τα άλλα ισχυροί ανταγωνιστές, όπως η Qualcomm, η Samsung Electronics και η Apple.

  Ωστόσο, η Nvidia δήλωσε πως έχει συγκεντρώσει την στήριξη των πελατών της Arm, δηλαδή των Broadcom, Media Tek, Marvell, σύμφωνα με παρουσίαση στην ιστοσελίδα της.

  Το αίτημα στην Κομισιόν για έγκριση της συμφωνίας θα ξεκινήσει μια προκαταρκτική επανεξέταση 25 εργάσιμων ημερών.

  Η Nvidia είναι απίθανο να προσφέρει παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τόνισαν οι πηγές, μετά την οποία θα ξεκινήσει η πλήρους κλίμακας έρευνα της ΕΕ για 90 εργάσιμες ημέρες.

  Την προηγούμενη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού τόνισαν πως η συμφωνία θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό και να αποδυναμώσει τους ανταγωνιστές, και απαίτησε περαιτέρω μακρά διερεύνηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ