Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 10:57

  ION: Νέα, βελτιωμένη πρόταση 2 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Cerved

  ION: Νέα, βελτιωμένη πρόταση 2 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Cerved
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Castor Bidco του ομίλου ION, ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει κατά 7% στα περίπου 2 δισ. ευρώ, την πρότασή της για την εξαγορά της ιταλικής Cerved, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας πιστωτικών δεδομένων και πληροφοριών.

  Η ΙΟΝ, υπό τον Ιταλό επιχειρηματία Andrea Pignataro, τον Μάρτιο ανακοίνωσε μια πρόταση εξαγοράς 1,86 δισ. ευρώ για την με έδρα το Μιλάνο Cerved, σε σχέση με τη νέα προσφορά των 1,99 δισ. ευρώ.

  Λίγες ημέρες πριν από την αρχική προσφορά, η ΙΟΝ είχε εξαγοράσει την ιταλική εταιρεία παροχής τραπεζικού λογισμικού Cedacri, και οι τραπεζίτες τόνισαν πως ο συνδυασμός των δύο ομίλων θα είχε νόημα, αν και η ΙΟΝ έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει τα τρέχοντα αναπτυξιακά σχέδια της Cerved.

  Η Castor Bidco προσφέρει 10,20 ευρώ για κάθε μία μετοχή της Cerved, υψηλότερα από την αρχική τιμή των 9,50 ευρώ, την οποία το δ.σ. της Cerved είχε απορρίψει ως ιδιαίτερα χαμηλή.

  Η νέα πρόταση της ION αντιστοιχεί σε premium 53,6% σε σχέση με τη μέση τιμή της εταιρείας στους 12 μήνες πριν από την ημερομηνία ανακοίνωσης της πρότασης, έναντι του αρχικού 43%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ