Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 08:58

  Microsoft: Προειδοποιεί χιλιάδες cloud πελάτες της για έκθεση των βάσεων δεδομένων

  Microsoft: Έσπασε το “φράγμα” των 2 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Microsoft προειδοποίησε χιλιάδες πελάτες της στο cloud computing, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ότι εισβολείς θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να αλλάξουν ή ακόμη και να διαγράψουν τις κύριες βάσεις δεδομένων τους, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

  Το ζήτημα αυτό προέκυψε στη βάση δεδομένων Cosmos DB της Microsoft Azure.

  Μια ερευνητική ομάδα στην εταιρεία ασφάλειας Wiz, ανακάλυψε ότι είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε κλειδιά που ελέγχουν την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που κατέχουν χιλιάδες εταιρείες.

  Επειδή η Microsoft δεν μπορεί να αλλάξει αυτά τα κλειδιά από μόνη της, έστειλε email στους πελάτες της την Πέμπτη, καλώντας τους να δημιουργήσουν νέα.

  Η Microsoft συμφώνησε να πληρώσει την Wiz 40.000 που βρήκε το ελάττωμα και το ανέφερε, σύμφωνα με email που εστάλη στη Wiz.

  "διορθώσαμε αυτό το ζήτημα αμέσως, για να διατηρήσουμε τους πελάτες μας ασφαλείς και προστατευμένους. Ευχαριστούμε τους ερευνητές ασφάλειας που εργάστηκαν σε μια συντονισμένη αποκάλυψη προβλήματος", ανέφερε η Microsoft στο Reuters.

  Το email της εταιρείας στους πελάτες της ανέφερε πως δεν υπήρχε απόδειξη ότι κάποιος είχε εκμεταλλευτεί αυτό το ελάττωμα. "Δεν έχουμε ένδειξη ότι εξωτερικοί παράγοντες εκτός της Wiz είχαν πρόσβαση στο κύριο κλειδί ανάγνωσης-εγγραφής", αναφερόταν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 27/07

  O ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ περνάει από το Vodafone Business και το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ"

  Ποιες είναι οι ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Vodafone και πώς υποστηρίζει πλήρως την διαδικασία της επιδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

  09:00 22/07

  Ψηφιακά εργαλεία: Ο Νο1 σύμμαχος στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  H τεχνολογία αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε έκφανσης της καθημερινότητάς μας, καθώς ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή.

  16:54 21/07

  Στην εποχή του "υβριδικού γραφείου" η απάντηση είναι HUAWEI MateBook D 16

  Οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων έχουν επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με την εξ αποστάσεως εργασία να έχει διεισδύσει δυναμικά στο νέο περιβάλλον.

  11:42 21/07

  To υποβοηθούμενο από τεχνολογία A.I. Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 All-in-One είναι κατασκευασμένο για πιο έξυπνες επιδόσεις

  Eπεκτείνει το ολοκαίνουργιο χαρτοφυλάκιο desktop ThinkCentre neo που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις λύσεις έτοιμες για το μέλλον.