Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 08:58

  Microsoft: Προειδοποιεί χιλιάδες cloud πελάτες της για έκθεση των βάσεων δεδομένων

  Microsoft: Έσπασε το “φράγμα” των 2 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Microsoft προειδοποίησε χιλιάδες πελάτες της στο cloud computing, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ότι εισβολείς θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να αλλάξουν ή ακόμη και να διαγράψουν τις κύριες βάσεις δεδομένων τους, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

  Το ζήτημα αυτό προέκυψε στη βάση δεδομένων Cosmos DB της Microsoft Azure.

  Μια ερευνητική ομάδα στην εταιρεία ασφάλειας Wiz, ανακάλυψε ότι είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε κλειδιά που ελέγχουν την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που κατέχουν χιλιάδες εταιρείες.

  Επειδή η Microsoft δεν μπορεί να αλλάξει αυτά τα κλειδιά από μόνη της, έστειλε email στους πελάτες της την Πέμπτη, καλώντας τους να δημιουργήσουν νέα.

  Η Microsoft συμφώνησε να πληρώσει την Wiz 40.000 που βρήκε το ελάττωμα και το ανέφερε, σύμφωνα με email που εστάλη στη Wiz.

  "διορθώσαμε αυτό το ζήτημα αμέσως, για να διατηρήσουμε τους πελάτες μας ασφαλείς και προστατευμένους. Ευχαριστούμε τους ερευνητές ασφάλειας που εργάστηκαν σε μια συντονισμένη αποκάλυψη προβλήματος", ανέφερε η Microsoft στο Reuters.

  Το email της εταιρείας στους πελάτες της ανέφερε πως δεν υπήρχε απόδειξη ότι κάποιος είχε εκμεταλλευτεί αυτό το ελάττωμα. "Δεν έχουμε ένδειξη ότι εξωτερικοί παράγοντες εκτός της Wiz είχαν πρόσβαση στο κύριο κλειδί ανάγνωσης-εγγραφής", αναφερόταν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:55 10/09

  Το Facebook παρουσίασε τα πρώτα "έξυπνα" γυαλιά του

  Σε συνεργασία με τη Ray-Ban.

  13:57 27/08

  Το Vodafone Green Giga Network δίνει 100% πράσινη ενέργεια στο σχολείο της Αμμουλιανής

  Το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς νησί γίνεται παράδειγμα δράσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.