Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 23:34

  HP: Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο

  HP: Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο χρήσης, ή 91 cents ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη ύψους 700 εκατ. δολαρίων, ή 52 cents ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν στα 1,2 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή.

  Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 7% στα 15,3 δισ. δολάρια από 14,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

  Οι πωλήσεις προσωπικών συστημάτων της HP που περιλαμβάνουν υπολογιστές και λάπτοπ αποτέλεσαν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τριμήνου, στα 10,4 δισ. δολάρια, σε σταθερό επίπεδο σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα από εκτυπωτές βελτιώθηκαν κατά 24%, στα 4,9 δισ. δολάρια.

  Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών παρέμειναν ισχυρές στις ΗΠΑ, όπου η HP κατέλαβε την πρώτη θέση με 8,07 εκατ. αποστολές μονάδων μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, καταγράφοντας αύξηση κατά 20% από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

  Αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν καθαρά έσοδα 84 cents ανά μετοχή σε έσοδα 15,9 δισ. δολαρίων.

  Κατά το γ' τρίμηνο, η HP επέστρεψε 1,7 δισ. δολάρια σε μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων. Για το έτος χρήσης του 2021, η HP αναμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μεταξύ 3,69 και 3,75 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της FactSet για περίπου 3,50 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ