Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 16:25

  To Forbes "μπαίνει" στο χρηματιστήριο μέσω SPAC

  Forbes Media
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Forbes Global Media Holdings Inc., εκδότρια του εμβληματικού περιοδικού Forbes, εισέρχεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω της συγχώνευσής της με εταιρεια ειδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC), σε μια συμφωνία που αποτιμά τη νέα οντότητα που θα προκύψει στα 630 εκατ. δολάρια.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Forbes Global Media Holdings, κατέληξε σε συμφωνία με την Magnum Opus Acquisition Ltd, η οποία αναμένεται να της αποφέρει ακαθάριστα έσοδα 600 εκατ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία θα λάβει περίπου 200 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ενώ τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια αφορούν επενδύσεις σε μετοχές της νέας εταιρείας που θα προκύψει ("PIPE") στην τιμή των 10,00 δολαρίων ανά μετοχή από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται θεσμικοί επενδυτές κορυφαίας κατηγορίας.

  Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τέταρτου τριμήνου 2021 ή στις αρχές του πρώτου τριμήνου 2022, ενώ θα επιτρέψει στο Forbes να επωφεληθεί περαιτέρω από τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό του, διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας και επαναλαμβανόμενες ροές εσόδων.

  Με την παραδοχή ότι δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξαγορές από τους μετόχους της Magnum Opus, οι μέτοχοι της Forbes θα κατέχουν περίπου το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας. Η δε εταιρεία θα κεφαλαιοποιηθεί με έως και 145 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

  Η υφιστάμενη διοικητική ομάδα της Forbes, οι οποίοι έχουν συμβάλει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και στα πρόσφατα αποτελεσμάτων ρεκόρ της εταιρείας, θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της νέας οντότητας υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Mike Federle.

  Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το Forbes θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο NYSE με το σύμβολο "FRBS".

  "Αξιοποιώντας το εμβληματικό, παγκοσμίου φήμης, brand μας, η Forbes υλοποιεί τη στρατηγική της και εξελίσσεται ταχέως σε μια ‘πύλη’ που επιτρέπει σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και καταναλωτές να συμμετάσχουν στον δημόσιο διάλογο και τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα”, δήλωσε ο Mike Federle, διευθύνων σύμβουλος της Forbes Global Media. 

  "Με την είσοδο στο χρηματιστήριο, η Forbes αποκτά το κεφάλαιο που θα της επιτρέψει να επιταχύνει την ανάπτυξή της, αξιοποιώντας το διαφοροποιημένο περιεχόμενο που παρέχει και την στρατηγική της”, πρόσθεσε ο Federle.

  Το Forbes σήμερα διαθέτει περισσότερους από 150 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως, που εμπιστεύονται την αξιόπιστη ομάδα δημοσιογράφων και αρθρογράφων του, ενώ έχει παραχωρήσει 45 άδειες έκδοσης που καλύπτουν 76 χώρες. 

  Χάρη δε στις ψηφιακές πλατφόρμες του, το Forbes συγκαταλέγεται στους 50 κορυφαίους ιστότοπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, αφού εδώ και 104 χρόνια συνεχίζει απερίσπαστο και με συνέπεια την αποστολή του: να παρέχει στον κόσμο γνώση, πηγές, και έμπνευση που είναι απαραίτητες για την επιχειρηματική επιτυχία. 

  Ποια είναι η Magnum Opus

  Η Magnum Opus Acquisition Limited είναι εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγοράς που χρηματοδοτείται από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία L2 Capital. Αποτελεί σύμπραξη οραματιστών του επιχειρείν και "γκουρού” των επενδύσεων, με μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία και επένδυση σε επιχειρήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού κύκλου τους, από την ίδρυση έως την την κλιμάκωση των δραστηριοτήτων μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο. 

  Η αποστολή της Magnum Opus είναι να υποστηρίξει τις εταιρείες να πραγματοποιήσουν το όραμά τους καθώς ξεκινούν το ταξίδι τους στις χρηματιστηριακές αγορές και αντιμετωπίζουν νέες ευκαιρίες, προκλήσεις και είσοδο νέων μετόχων.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ