Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 14:18

  Συμφωνία Pfizer/BioNTech με τη βραζιλιάνικη Eurofarma για την παραγωγή του εμβολίου τους

  αλβέρτος-μπουρλάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμφωνία με τη βραζιλιάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Eurofarma Laboratórios SA υπέγραψαν οι Pfizer/BioNTech, στο πλαίσιο της οποίας η πρώτη αναλαμβάνει την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν με στόχο τη διανομή του στη Λατινική Αμερική.

  Με βάση τη συμφωνία, η Eurofarma συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια αλυσίδα παραγωγής και διανομής εμβολίων των Pfizer/BioNTech, το οποίο πλέον θα εκτείνεται σε τέσσερις ηπείρους και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις παραγωγής. 

  Η συμφωνία προβλέπει ότι η Eurofarma θα λαμβάνει τη φαρμακευτική ουσία από εγκαταστάσεις των δύο εταιρειών στις ΗΠΑ, ενώ η παραγωγή τελικών δόσεων θα ξεκινήσει το 2022. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της Eurofarma αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια τελικές δόσεις ετησίως. 

  Όλες οι δόσεις θα διανέμονται αποκλειστικά στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

  "Όλοι -ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, τη θρησκεία ή το πού βρίσκονται- έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση στα εμβόλια που μπορούν να σώσουν ζωές”, δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. 

  "Η νέα μας συνεργασία με την Eurofarma επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας σε μια ακόμη περιοχή - εξέλιξη που μας βοηθά να συνεχίσουμε να παρέχουμε δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση στο εμβόλιο μας κατά του COVID-19. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να επιδιώκουμε ευκαιρίες όπως αυτή για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους όσους έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε ο Μπουρλά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ