Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 13:01

  DNB Bank: Ενστάσεις της νορβηγικής αρχής ανταγωνισμού για την εξαγορά της τράπεζας έναντι 1,2 δισ. δολ

  DNB Bank: Ενστάσεις της νορβηγικής αρχής ανταγωνισμού για την εξαγορά της τράπεζας έναντι 1,2 δισ. δολ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DNB Bank ανακοίνωσε ότι η νορβηγική αρχή ανταγωνισμού εξέδωσε ανακοίνωση ενστάσεων κατά της εξαγοράς της τράπεζας από την νορβηγική ψηφιακή τράπεζα Sbanken ASA.

  Η ανακοίνωση ενστάσεων βασίζεται στις προκαταρκτικές ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στον ανταγωνισμών της αγοράς διανομής κεφαλαίων.

  "Η συγκεκριμένη εξαγορά είναι δυναμική και ταχύτατα αναπτυσσόμενη, και υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από παλαιότερους και νέους συμμετέχοντες”, ανέφερε η NCA.

  Η DNB Bank θα εξετάσει τώρα την ανακοίνωση των ενστάσεων και την προκαταρκτική εκτίμηση της NCA για το πώς η εξαγορά μπορεί να επηρεάσει τον ανταγωνισμό στην αγορά.

  Οι δύο πλευρές έχουν διορία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2021 να απαντήσουν στην ανακοίνωση των ενστάσεων και η τελική προθεσμία για την αξιολόγηση της NCA θα λήξει στις 7 Οκτωβρίου 2021.

  Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η DNB Bank είχε συμφωνήσει να αγοράσει την Sbanken έναντι 1,1 δισ. Κορόνων (1,26 δισ. Δολαρίων).

  Η συμφωνία είχε εγκριθεί από το νορβηγικό υπουργείο Οικονομικών μετά από σύσταση της Αρχής Οικονομικής Εποπτείας, και τ μόνο εμπόδιο που απομένει για την ολοκλήρωση είναι οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις νορβηγικές αρχές ανταγωνισμού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ