Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 10:07

  GfK: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία

  Γερμανία: Βουτιά 10,1% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αποδυναμωθεί τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και του πληθωρισμού, επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK βλέπει μείωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των νοικοκυριών στις -1,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 0,4 μονάδες τον Αύγουστο.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις -0,8 μονάδες.

  Η αύξηση των κρουσμάτων, η επιβράδυνση των εμβολιασμών και οι συζητήσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, έχουν αναστατώσει τους καταναλωτές, καθώς φοβούνται ότι οι περιορισμοί θα επιστρέψουν, τονίζει ο Rolf buerkl της GfK.

  Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 40,8 μονάδες τον Αύγουστο από τις 54,6 μονάδες τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία ευφορία μεταξύ των καταναλωτών εξασθενεί.

  Ο δείκτης προσδοκιών για το εισόδημα αυξήθηκε ελαφρώς στις 30,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 29 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η άνοδος των τιμών δεν κλόνισαν τις προοπτικές των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση.

  Ωστόσο ο δείκτης τάσεων για αγορές μειώθηκε στις 10,3 μονάδες από τις 14,8 μονάδες, που δείχνει τη διστακτικότητα των καταναλωτών για μεγάλες αγορές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ