Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Αυγ-2021 23:42

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη της Salesforce στο β’ τρίμηνο

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη της Salesforce στο β’ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη δεύτερου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία λογισμικού Salesforce, με έσοδα που ξεπέρασαν επίσης της εκτιμήσεις, με τον τεχνολογικό να αναθεωρεί ανοδικά και το guidance.

  Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,48 δολαρίων ανά μετοχή έναντι 1,44 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 92 σεντς.

  Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 6,34 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 23% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, ξεπερνώντας και αυτά τις προβλέψεις, καθώς οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη στα 6,24 δισ. δολάρια.

  Σε ό,τι αφορά το γ’  τρίμηνο της χρήσης, η εταιρεία εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα ανέλθουν στα 91-92 σεντς, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στο εύρος των 6,78 με 6,79 δισ. δολαρίων.

  Για το σύνολο της οικονομικής χρήσης 2022, η Salesforce αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 4,36-4,38 δολαρίων ανά μετοχή, με έσοδα 26,2-26,3 δισ. δολάρια. Μεγέθη σημαντικά υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας, που έκανε λόγο για κέρδη 3,79-3,81 δολαρίων ανά μετοχή, με έσοδα ύψους 25,9-26 δισ. δολαρίων.

  Οι προβλέψεις της εταιρείας για το σύνολο της χρήσης περιλαμβάνουν και έσοδα ύψους 530 εκατ. δολαρίων από την εξαγορασθείσα, έναντι 27,7 δισ. δολαρίων, Slack Technologies.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ