Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Αυγ-2021 22:36

  Western Digital: Εξετάζει συγχώνευση με την ιαπωνική Kioxia, σε ένα deal 20 και πλέον δισ. δολαρίων

  Western Digital: Εξετάζει συγχώνευση με την ιαπωνική Kioxia, σε ένα deal 20 και πλέον δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιαπωνική εταιρεία Kioxia Holdings Corp. βρίσκεται η Western Digital, σύμφωνα με άρθρο της The Wall Street Journal, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα 20 δισ. δολάρια αλλά και να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά ημιαγωγών.

  Οι συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η The Wall Street Journal, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμη και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

  Η Western Digital αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετοχές, ενώ η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση πιθανότατα θα διοικείται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, David Goeckeler, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Η The Wall Street Journal σημειώνει ότι η Western Digital, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 19 δισ. δολαρίων με βάση την τιμή της μετοχής της την Τετάρτη το απόγευμα, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία, καθώς η Kioxia μπορεί ακόμη να επιλέξει να προχωρήσει με την αρχική δημόσια προσφορά που είχε προγραμματίσει ή να επιλέξει μια άλλη κίνηση.

  Η μετοχή της Western Digital, με αφορμή της είδηση για το ενδεχόμενο deal, καταγράφει "άλμα" άνω του 8%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ