Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Αυγ-2021 11:40

  Στην Ουγκάντα έφθασαν 51 Αφγανοί πρόσφυγες

  Στην Ουγκάντα έφθασαν 51 Αφγανοί πρόσφυγες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια ομάδα 51 αφγανών προσφύγων έφθασε σήμερα με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο Έντεμπε για να φιλοξενηθεί προσωρινά στην Ουγκάντα "κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της αφρικανικής αυτής χώρας.

  Η φιλοξενία αυτή, υπογράμμισε το υπουργείο, γίνεται κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών για την προσωρινή υποδοχή αφανών υπηκόων "που κινδυνεύουν" και άλλων ανθρώπων οι οποίοι θα μεταβούν τελικά στις ΗΠΑ και σε άλλους προορισμούς στον κόσμο.

  Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπάλα ευχαρίστησε την Ουγκάντα για τη "γενναιοδωρία της και τη φιλοξενία της". "Η κυβέρνηση και ο λαός της Ουγκάντα έχουν μακρά παράδοση στην υποδοχή προσφύγων και άλλων κοινοτήτων που έχουν ανάγκη", ανέφερε η πρεσβεία στο Twitter.

  Η Ουγκάντα φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους προσφυγικούς πληθυσμούς στον κόσμο -σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ-, κυρίως προερχόμενο από το Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, χώρες με τις οποίες συνορεύει.

  Οι περισσότεροι ζουν σε εκτεταμένους προσφυγικούς καταυλισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, όμως 81.000 πρόσφυγες ζουν στην πρωτεύουσα Καμπάλα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ