Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Αυγ-2021 15:32

  Ουγγαρία: Αύξησε τα επιτόκια για τρίτο μήνα η κεντρική τράπεζα

  Ουγγαρία: Αύξησε τα επιτόκια για τρίτο μήνα η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων για τρίτη συνεχόμενη φορά, καθώς το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο εάν οι φορείς χάραξης πολιτικής προετοιμάζονται για να επιβραδύνουν τον πιο επιθετικό΄κύκλο σύσφιξης στην Ευρώπη.

  Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο όπως αναμενόταν, κατά 30 μονάδες βάσης, στο 1,5%, που είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Δεν νομίζω ότι περιμένουν πολλοί από την κεντρική τράπεζα να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων κατά 30 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, επομένως εάν υπάρχει αναφορά στο ανακοινωθέν, τότε αυτό θα ήταν επιθετική πολιτική. Είναι πιο πιθανό ότι θα το αφήσει ασαφές σε ό,τι αφορά στο μέγεθος της αύξησης”, αναφέρουν αναλυτές της KBC Group.

  Το φιορίνι έχει σημειώσει άνοδο 3,2% έναντι του ευρώ στον προηγούμενο μήνα, και πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 31 νομισμάτων που παρακολουθεί το bloomberg.

  Η κεντρική τράπεζα επίσης αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων μιας ημέρας στο 0,55% από το 0,25% και αύξησε το επιτόκιο εγγυήσεων δανείων στο 2,45% από το 2,15%.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ