Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Αυγ-2021 11:50

  Η Β. Μακεδονία άρχισε να εκδίδει τις νέες ταυτότητες που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών

  Η Β. Μακεδονία άρχισε να εκδίδει τις νέες ταυτότητες που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περί τους 400 κατοίκους των Σκοπίων έλαβαν σήμερα τις νέες τους ταυτότητες με τη νέα συνταγματική ονομασία.

  Οι νέες ταυτότητες είναι γραμμένες και στα αγγλικά και αναγράφουν "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", σε αντίθεση με τις παλιές που ανέγραφαν "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

  Όσον αφορά στην εθνικότητα, πλέον αναγράφεται το "Μακεδονική / Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας", αντί του "Μακεδονική" που υπήρχε στις παλιές ταυτότητες.

  Εκτός από τη συνταγματική ονομασία, στις ταυτότητες αναγράφεται και το διεθνές πρόθεμα της χώρας "MKD" -όπως και στις παλιές ταυτότητες- σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

  Η παράδοση των νέων ταυτοτήτων ξεκίνησε σήμερα αφότου η Κυβέρνηση το επέτρεψε με καταστατικό, επειδή οι ταυτότητες περίπου 40.000 πολιτών είχαν λήξει, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες δεν μπόρεσε να περατωθεί η διαδικασία στη Βουλή. Δημοσιογράφοι της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσαν ότι οι 400 ταυτότητες εκδόθηκαν μόνο στα Σκόπια για πολίτες που υπέβαλαν αίτηση μεταξύ 5 και 7 Αυγούστου.

  Περίπου 40.000 πολίτες δεν μπόρεσαν να πάρουν τις νέες τους ταυτότητες, αφότου η Αριστερά υπέβαλε 1.500 τροποποιήσεις στο νέο νόμο και από σήμερα προετοιμάζονται σύμφωνα με τον εκδοθέντα κανονισμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ