Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Αυγ-2021 21:01

  Οι προεκλογικές παροχές του Πούτιν αναμένεται να "φουσκώσουν" κατά 6,75 δισ. δολ. τον προϋπολογισμό

  Οι προεκλογικές παροχές του Πούτιν αναμένεται να "φουσκώσουν" κατά 6,75 δισ. δολ. τον προϋπολογισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κοινωνικές παροχές για τους συνταξιούχους και τους στρατιωτικούς που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, εν όψει των εκλογών του επόμενου μήνα, θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 500 δισ. ρούβλια ή 6,75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Andrei Makarov, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Δούμας.

  Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το στρατιωτικό προσωπικά θα λάβει εφάπαξ πληρωμή ύψους 15.000 ρουβλίων (202,41 δολαρίων) και οι συνταξιούχοι ποσό 10.000 ρουβλίων, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει στόχο να βοηθήσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

  "Οι αρχικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι οι πληρωμές θα ανέλθουν σε περισσότερα από 500 δισ. ρούβλια", δήλωσε ο Makarov, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Δούμας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

  Ο Makarov είπε ότι οι εφάπαξ πληρωμές θα χρηματοδοτηθούν από πρόσθετα έσοδα του προϋπολογισμού.

  Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την έκτακτη αυτή αύξηση των κρατικών δαπανών που εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις και θα δυσχεράνουν την προσπάθεια τιθάσευσης του πληθωρισμού.

  Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει αυξήσει τέσσερις φορές το τρέχον έτος το βασικό της επιτόκιο προκειμένου να τιθασεύσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος επιδεινώνει τη μείωση των πραγματικών διαθέσιμο εισοδημάτων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο εν όψει των εκλογών. 

  Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου στις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της όσον αφορά τα επιτόκια. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ