Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Αυγ-2021 12:45

  Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν καταλάβει εκ νέου τρεις περιοχές στο Βόρειο Αφγανιστάν

  Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν καταλάβει εκ νέου τρεις περιοχές στο Βόρειο Αφγανιστάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν κατέλαβαν εκ νέου τρεις περιοχές στο βόρειο Αφγανιστάν που είχαν καταλάβει τοπικές αφγανικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τη Δευτέρα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Οι περιοχές Bano,  Deh Saleh και Pul e-Hesar στην επαρχία Baghlan είχαν καταληφθεί από τοπικές πολιτοφυλακές σε ένα από τα πρώτα σημάδια ένοπλης αντίστασης στους Ταλιμπάν μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Καμπούλ στις 15 Αυγούστου.

  Μέχρι τη Δευτέρα, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν είχαν "καθαρίσει" τις περιοχές και εγκαταστάθηκαν σε Badakhshan, Takhar και Andarab κοντά στην κοιλάδα Panjshir, σύμφωνα με τον λογαριασμό του εκπροσώπου Zabihullah Mujahid στο Twitter.

  Δυνάμεις πιστές στον Ahmad Massoud έχουν εγκατασταθεί στην κοιλάδα Panjshir, μια ορεινή περιοχή βορειοδυτικά της Καμπούλ που αντιστάθηκε στους Ταλιμπάν πριν από το 2001.

  Ο Massoud έχει κάνει κάλεσμα για διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς για το Αφγανιστάν, ενώ υποσχέθηκε να αντισταθεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ