Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Αυγ-2021 11:36

  Ευρωζώνη: Παρέμεινε ισχυρή η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο

  Ευρωζώνη: Παρέμεινε ισχυρή η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης παρέμεινε ισχυρή αυτόν τον μήνα, υποχωρώντας από τα υψηλά δύο δεκαετιών του Ιουλίου, καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα επέτρεψε σε περισσότερες επιχειρήσεις να ανοίξουν και τους καταναλωτές να πάνε σε καταστήματα.

  Χωρίς τις συνεχείς διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, η δραστηριότητα θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί ταχύτερα αλλά οι φόβοι για τις νέες μεταλλάξεις ίσως οδηγήσουν σε νέους περιορισμούς που θα φέρουν νέο πλήγμα στην αισιοδοξία.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ υποχώρησε στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 60,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν 59,7 μονάδες.

  "Η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης διατήρησε το εντυπωσιακό της momentum τον Αύγουστο, με τον ΡΜΙ να υποχωρεί οριακά μόνο από τα πρόσφατα υψηλά του Ιουλίου, και να θέσει τον μέσο όρο στο γ΄ τρίμηνο μέχρι στιγμής στο υψηλότερο επίπεδο των 21 ετών”, αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

  "Οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα ωστόσο, αφήνοντας συχνά τις εταιρείες ανίκανες να καλύψουν τη ζήτηση, οδηγώντας το κόστος των επιχειρήσεων υψηλότερα”.

  Οι επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό των εργαζόμενων τους κοντά σε ποσοστό-ρεκόρ αλλά δεν ήταν ακόμη σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες που είχαν αναλάβει, δημιουργώντας ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο υψηλό, το τρίτο υψηλότερο στην ιστορία.

  Ο σύνθετος δείκτης απασχόλησης διατηρήθηκε στο 56,1.

  Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρά στις 59,7 μονάδες από το υψηλό 15ετίας του Ιουλίου, στις 59,8 μονάδες. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 59,8 μονάδες.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ