Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Αυγ-2021 23:27

  Ιταλία: Με πρόστιμα κινδυνεύουν easyJet και Wizz Air για τις πρόσθετες χρεώσεις σε συνοδούς ανηλίκων και ΑΜΕΑ

  Ιταλία: Με πρόστιμα κινδυνεύουν easyJet και Wizz Air για τις πρόσθετες χρεώσεις σε συνοδούς ανηλίκων και ΑΜΕΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να επιβάλει πρόστιμα στους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους easyJet και Wizz Air για τις χρεώσεις πρόσθετων τελών στις θέσεις που προορίζονται για ενήλικες που συνοδεύουν ανηλίκους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

  Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η ENAC αναφέρει ότι οι προκαταρκτικοί έλεγχοι έδειξαν πως οι δύο αερομεταφορείς δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμη τα συστήματα πληροφορικής και λειτουργίας τους ώστε να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες δεν υφίστανται πρόσθετες χρεώσεις κατά την κράτηση θέσεων δίπλα σε ανήλικους επιβάτες ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

  "Η EasyJet πιστεύει ότι ενήργησε σε πλήρη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανόνες και ότι η έναρξη διαδικασιών για την επιβολή προστίμου είναι εντελώς αβάσιμη”, ανέφερε η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σε σχόλιό της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Η Wizz Air δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

  Η ENAC δήλωσε ότι έχει εκκινήσει τη διαδικασία επιβολής προστίμου έως 50.000 ευρώ για κάθε κατηγορία στους δύο αερομεταφορείς, καθώς και σε βάρος της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Volotea.

  Με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της στην Ιταλία, η ENAC προέτρεψε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να ακυρώσουν τις αυξημένες χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες επιβατών

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ENAC ανακοίνωσε την επιβολή μέτρων σε βάρος της Ryanair με βάση παρόμοιες κατηγορίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ