Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Αυγ-2021 09:44

  Marks & Spencer: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη

  Marks & Spencer: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη προχώρησε η Marks & Spencer, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα για την αγορά τροφίμων και προχώρησαν σε online αγορές ειδών ρουχισμού, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι το τελευταίο σχέδιο αναδιοργάνωσης, φέρει αποτελέσματα.

  Η αλυσίδα με 137 χρόνια ιστορία, ανακοίνωσε πως ενώ υπάρχει το στοιχείο της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης, οι προσφορές της αποδεικνύονται δημοφιλείς μετά από την αποτυχία αρκετών προηγούμενων προγραμμάτων μετασχηματισμού.

  "Υποθέτοντας ότι δεν θα επιβληθούν άλλοι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού, σε αυτό το αρχικό στάδιο αναμένουμε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για τη χρήση θα διαμορφωθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 300-350 εκατ. Στερλίνες (409-477 εκατ. Δολάρια), ανέφερε η εταιρεία.

  Για το διάσημα των 19 εβδομάδων μέχρι τις 14 Αυγούστου, τα έσοδα της μονάδας ειδών ένδυσης και κατοικίας αυξήθηκαν 92,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είναι χαμηλότερα μόλις 2,6% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

  Τα έσοδα από τις δραστηριότητες τροφίμων αυξήθηκαν 10,8% σε ετήσια βάση και 9,6% σε σχέση με το 2019 με τα προγράμματα μείωσης κόστους να βοηθούν να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός και οι στρεβλώσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ