Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Αυγ-2021 17:23

  Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία ανησυχούν για την επιτάχυνση εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν

  IAEA: Το Ιράν δεν έδωσε εξηγήσεις για τα ίχνη ουρανίου που βρέθηκαν σε αρκετές τοποθεσίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία εξέφρασαν σήμερα τη σοβαρή ανησυχία τους σε σχέση με μια αναφορά, σύμφωνα με την οποία το Ιράν έχει επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου του κοντά στο επίπεδο εμπλουτισμού που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, και τόνισαν ότι αυτό είναι σοβαρή παραβίαση των δεσμεύσεών του.

  "Το Ιράν πρέπει να σταματήσει χωρίς καθυστέρηση δραστηριότητες που παραβιάζουν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ/(JCPoA)", τη συμφωνία του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών, η οποία εκδόθηκε στη Γερμανία.

  "Καλούμε το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις στη Βιένη το συντομότερο δυνατό με σκοπό αυτές να οδηγηθούν σε ένα γρήγορο, πετυχημένο αποτέλεσμα. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος κανενός", προστίθεται στην ανακοίνωση.

  Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, η ΙΑΕΑ, ανέφερε σε έκθεσή της την Τρίτη, η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters, ότι το Ιράν έχει επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου του.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ