Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Αυγ-2021 15:35

  Philadelphia Fed: Πτώση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας τον Αύγουστο, για τέταρτο μήνα

  Fed: Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντέχουν μια σοβαρή ύφεση - Τι έδειξαν τα stress test για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναπάντεχη υποχώρηση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve of Philadelphia, σημειώνοντας πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα, μετά το υψηλό σχεδόν μισού αιώνα που έγραψε τον Απρίλιο. 

  Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε τον τρέχοντα μήνα στις 19,4 μονάδες από τις 21,9 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Ιούλιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Δεκέμβριο.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν νέα ενίσχυση του δείκτη, στις 23 μονάδες.

  Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθε στις 22,8 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης των αποστολών υποχώρησε κατά 6 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 18,9 μονάδες.

  Μείωση κατέγραψε επίσης ο δείκτης προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο, που υποχώρησε στις 33,7 μονάδες από τις 48,6 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο. 

  Εν τω μεταξύ, όμως, ο δείκτης απασχόλησης της Fed of Philadelphia ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ τον τρέχοντα μήνα, στις 32,6 μονάδες από τις 29,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

  Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Fed of Philadelphia θεωρείται ένας από τους κρίσιμους δείκτες για την υγεία του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα.

  Η υποχώρηση του δείκτη τον Αύγουστο αποδίδεται στις συνεχιζόμενες αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που επιβράδυναν την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο, υποδηλώντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας φέτος, παρότι εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, τελικά μπορεί να κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ