Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Αυγ-2021 15:33

  ΗΠΑ: Σε νέο χαμηλό 17 μηνών οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα

  ΗΠΑ: Σε νέο χαμηλό 17 μηνών οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε νέα χαμηλό εν μέσω πανδημίας διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται, παρότι η έξαρση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού υπονομεύει την ανάκαμψη της απασχόλησης.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 348.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

  Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα μείωσης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, που πλέον διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε το κλείσιμο των μη κρίσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 29.000 σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα και σημαντικά χαμηλότερος των εκτιμήσεων των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, που περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 365.000.

  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας επίσης μειώθηκαν, κατά 79.000 την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν σε 2,82 εκατομμύρια, που επίσης αποτελεί χαμηλό εν μέσω πανδημίας.

  Σημειώνεται ότι τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έχουν μεν υποχωρήσει από το επίπεδο ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων που καταγράφηκαν στις αρχές Απριλίου του 2020, ωστόσο παραμένουν σημαντικά υψηλότερα από το επίπεδο των 200.000-250.000 που θεωρείται υγιές για την αγορά εργασίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ