Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Αυγ-2021 13:38

  Ν. Αναστασιάδης για Ακιντζί: Διαψεύδεται το αφήγημα Κραν Μοντάνα

  Ν. Αναστασιάδης για Ακιντζί: Διαψεύδεται το αφήγημα Κραν Μοντάνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αρκούντως αποκαλυπτική χαρακτηρίζει την συνέντευξη του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί στην Γενί Ντουζέν ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας, όσο και για τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο του Κράν Μοντάνα. 

  Σε γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με το philenews.com, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει πως με όσα δηλώνει ο Μουσταφά Ακιντζί για τη συμφωνία του Βερολίνου, καταδικνύει πως ο ίδιος δεν έπαψε από την επομένη κιόλας της αποτυχίας της Διάσκεψης για την Κύπρο, να επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κράν Μοντάνα. 

  Τονίζει ακόμη, πως διαψεύδονται τα όποια άφηγήματα ήθελαν να αποδώσουν την αποτυχία στο Κράν Μοντάνα μέχρι σήμερα στην δική μας πλευρά. 

  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα του και την πολιτική βούληση να συνδράμει στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, όχι όμως με βάση τα προαπαιτούμενα που αξιώνει ο Τατάρ ή η Τουρκία. 

  Αξιώνει ακόμη, πως είναι δυνατός ένας νέος κύκλος συνομιλιών στη βάση του κοινού εδάφους, όπως καθορίζεται από τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου αλλά και από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που καθορίζουν και τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ