Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 21:27

  Πρακτικά Fed: Ο στόχος του πληθωρισμού επιτεύχθηκε, κοντά στην εκπλήρωση και για την αγορά εργασίας

  Fed: Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντέχουν μια σοβαρή ύφεση - Τι έδειξαν τα stress test για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:05

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση τους ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει επιτευχθεί, ενώ χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στον στόχο για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

  "Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι το πρότυπο της Επιτροπής [Νομισματικής Πολιτικής] για 'σημαντική περαιτέρω πρόοδο' προς τον στόχο για μέγιστη απασχόληση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί", σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου. 

  Αρκετοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πάντως πως το κριτήριο για "σημαντική περαιτέρω πρόοδο" είναι κοντά στο να εκπληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετά στελέχη της Fed ανέφεραν ότι η μείωση των αγορών ομολόγων από τον υφιστάμενο ρυθμό των 120 δισ. δολ. το μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

  Κάποια "λίγα" στελέχη της Fed προειδοποίησαν πάντως ότι η συζήτηση για τη μείωση των αγορών θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα να προκαλέσει καθυστερήσεις στην επιστροφή στην εργασία και τα σχολεία, επιβραδύνοντας την οικονομική ανάκαμψη.

  Στο "μέτωπο" του πληθωρισμού, "οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι ο συγκεκριμένος όρος [σημαντική περαιτέρω πρόοδος] έχει επιτευχθεί όσον αφορά τον στόχο για τη σταθερότητα των τιμών", αναφέρουν τα πρακτικά. 

  Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της Fed  ανέφεραν ότι η οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη διατηρήσιμου πληθωρισμού στο 2% και την μέγιστη απασχόληση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν "σημαντική πρόοδο" που έχουν θέσει ως στόχο. 

  Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής σημείωσε εξάλλου ότι η "αγορά εργασίας έχει ακόμα δρόμο να διανύσει", κάτι που έχουν επαναλάβει αρκετά στελέχη της τράπεζας τις τελευταίες εβδομάδες. 

  Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ