Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 17:35

  ΠΟΥ: Δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις, να πάνε εμβόλια στους πιο ευάλωτους

  ΠΟΥ: Δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις, να πάνε εμβόλια στους πιο ευάλωτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:43

  Τα στοιχεία που υπάρχουν έως σήμερα δεν δείχνουν ότι είναι αναγκαίες ενισχυτικές δόσες των εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Soumya Swaminathan μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  "Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι τα στοιχεία σήμερα δεν δείχνουν ότι χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις", ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί η έρευνα να συνεχιστεί στο μέλλον. 

  Από την πλευρά του ο ανώτερος σύμβουλος του ΠΟΥ, Bruce Aylward επισήμανε "ότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο δεν πάνε στα σωστά μέρη, με τη σωστή σειρά".

  Θα πρέπει να δοθούν δύο δόσεις στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς παγκοσμίως πριν χορηγηθούν ενισχυτικές δόσεις σε αυτούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε. "Είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο", τόνισε. 

  Η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται σε περιοχές χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

  Η κυκλοφορία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά προκαλεί μετάδοση της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  "Σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο όπου η παραλλαγή Δέλτα καταγράφει αύξηση κρουσμάτων -- ακόμη και σε χώρες οι οποίες, σε εθνικό επίπεδο, έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης -- ο ιός, το ίδιο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, κυκλοφορεί πραγματικά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και στο πλαίσιο μιας πολύ περιορισμένης και ασυνεπούς χρήσης των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας", δήλωσε η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοβ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου.

  Τα εμβόλια προλαμβάνουν σαφώς αυξήσεις κρουσμάτων σοβαρής νόσησης και θανάτου από την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ