Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 15:33

  ΗΠΑ: "Βουτιά" στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο - Αλλά αύξηση των οικιστικών αδειών

  ΗΠΑ: Αύξηση 6,3% στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σε μια ακόμα ένδειξη ότι το αυξανόμενο κόστος κατασκευής και η άνοδος των τιμών κατοικιών συνεχίζουν να πλήττουν την αγορά κατοικίας στις αρχές του τρίτου τριμήνου.

  Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 7% τον Ιούλιο, στο επίπεδο των 1,53 εκατομμυρίων μονάδων σε ετησιοποιημένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη μείωση, στο προσαρμοσμένο επίπεδο των 1,6 εκατομμυρίων μονάδων.

  Για τον Ιούνιο τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω, στον προσαρμοσμένο ετήσιο αριθμό των 1,65 εκατομμυρίων μονάδων από 1,643 εκατομμύρια μονάδες που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

  Στον αντίποδα, οι οικιστικές άδειες αυξήθηκαν κατά 2,6% τον Ιούλιο και ανήλθαν στα 1,635 εκατομμύρια, σε ετησιοποιημένη βάση.

  Το κόστος κατασκευής παραμένει σημαντικό πρόβλημα για την αγορά κατοικίας, παρότι τα συμβόλαια μελλοντικής απόκτηση ξυλείας έχουν υποχωρήσει από το ιστορικό υψηλό των 1.711 δολαρίων ανά 2,3 κυβικά μέτρα, με τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου να κυμαίνονται στην τιμή των 483 δολαρίων περίπου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ