Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 13:17

  EBA: 95 υψηλόμισθοι τραπεζίτες εγκατέλειψαν τη Μ. Βρετανία πριν το Brexit

  EBA: 95 υψηλόμισθοι τραπεζίτες εγκατέλειψαν τη Μ. Βρετανία πριν το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν στους εκατό ανέρχονται οι υψηλόμισθοι τραπεζίτες που εγκατέλειψαν τη Μεγάλη Βρετανία πριν το Brexit, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ), σε μια επιβεβαίωση ότι η έξοδος του Ην. Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ αναδιαμόρφωσε τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης και τη φορολογική της βάση.

  Ειδικότερα, η EBA ανέφερε στην ετήσια έρευνά της για τους τραπεζίτες που κερδίζουν άνω του 1 εκατ. ευρώ ετησίως ότι μειώθηκαν κατά 95 στη Μ. Βρετανία το 2019.

  Η χώρα εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει το 71% των 4.963 υψηλόμισθων τραπεζιτών σε όλο το μπλοκ το 2019, σε μια ένδειξη ότι το Λονδίνο παρέμεινε μακράν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, με συνολικά 380.000 άτομα να απασχολούνται στον τραπεζικό κλάδο της Βρετανίας, σύμφωνα με στοιχεία του TheCityUK.

  Το όριο του 1 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει τον βασικό μισθό, τα μπόνους, τις μακροπρόθεσμες αμοιβές και τις συνταξιοδοτικές εισφορές.

  Η Βρετανία αποχώρησε πλήρως από την ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020 και μέχρι τότε πολλές τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις είχαν μεταφέρει πάνω από 7.000 υπαλλήλους από το Λονδίνο στην ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες θα διατηρήσουν πλήρη πρόσβαση στη χρηματοπιστωτική αγορά της Ευρώπης.

  Οι μετακινήσεις αυτές αύξησαν τον αριθμό των κορυφαίων στελεχών σε 492 από 450 στη Γερμανία, σε 270 από 234 στη Γαλλία και σε 241 από 206 στην Ιταλία, ανέφερε η ΕΒΑ.

  "Η αύξηση των υψηλόμισθων προέκυψε κυρίως από τον αντίκτυπο της μετεγκατάστασης προσωπικού από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Brexit", ανέφερε η EBA στην έκθεσή της.

  Οι περισσότεροι από τους υψηλόμισθους τραπεζίτες της ΕΕ είχαν την έδρα τους στα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Φρανκφούρτης, του Παρισιού και του Μιλάνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ