Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 21:34

  Πάουελ (Fed): Η πανδημία διαμορφώνει μια "εξαιρετική γενιά"

  Πάουελ (Fed): Η πανδημία διαμορφώνει μια "εξαιρετική γενιά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ προέβλεψε σήμερα ότι οι Αμερικανοί μαθητές που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία της Covid-19 θα γίνουν μια "εξαιρετική γενιά" που θα ωριμάσει πιο γρήγορα και θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.

  "Πρόκειται για ασυνήθιστες εποχές και πιστεύω θα οδηγήσουν σε μια εξαιρετική γενιά", ανέφερε ο Πάουελ στο πλαίσιο ομιλίας του με εκπαιδευτικούς και μαθητές. "Θα δείτε τον κόσμο διαφορετικά από τους προκατόχους σας. Αναγκαστήκατε, νωρίτερα από τους περισσότερους, να αξιολογήσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή". 

  "Αυτό είναι ένα ιστορικό σημείο καμπής και η γενιά αυτή είναι στη θέση να μετατρέψει τα μαθήματα [από την κρίση] σε εργαλεία για την αλλαγή", πρόσθεσε.  

  Ο κεντρικός τραπεζίτες δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ή στην πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής. 

  Σημείωσε πάντως ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία. 

  "Θα έλεγα ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το στέλεχος Δέλτα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία. Θα πρέπει να το δούμε αυτό", σημείωσε. 

  Επισήμανε παράλληλα ότι ο κλάδος των υπηρεσιών δεν έχει ακόμα ανακάμψει πλήρως από τα βάθη της κρίσης. "Υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονταν στις υπηρεσίες και συνεχίζουν να είναι άνεργοι και έτσι υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό μέρος της ανάκαμψης που απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί", ανέφερε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ