Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 18:30

  Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε ότι δεν θέλουν "εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς"

  Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε ότι δεν θέλουν "εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ μετά την σοκαριστική κατάληψη της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα οι Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι επιθυμούν ειρηνικές σχέσεις με άλλες χώρες και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών εντός του πλαισίου του Ισλαμικού νόμου, όπως μεταδίδει το Reuters.

  "Δεν θέλουμε εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς", σημείωσε ο βασικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid. "Διαβεβαιώνουμε την παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τις γειτονικές χώρες ότι το Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους", είπε ο Mujahed στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του. 

  Ανέφερε επίσης ότι οι γυναίκες θα πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται και να σπουδάζουν. "Θα έχουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία, αλλά πάντα εντός του πλαισίου του Ισλάμ", δήλωσε. 

  Ανέφερε επίσης ότι μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα αποφασιστεί το είδος των νόμων που θα παρουσιαστούν στη χώρα.

  Σημείωσε επίσης ότι τα σύνορα ελέγχονται από τους Ταλιμπάν και δεν θα επιτραπεί το λαθρεμπόριο όπλων ή η διακίνηση ναρκωτικών.

  Υποσχέθηκε αμνηστία για τους μεταφραστές και εργολάβους που συνεργάστηκαν με τις ξένες δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι οι Ταλιμπάν δεν θα τους εκδικηθούν. "Αυτοί που βρίσκονται με τις οικογένειες τους στο αεροδρόμιο [της Καμπούλ], αν επιστρέψουν στα σπίτια τους, κανείς από την ομάδα μας δεν θα τους κάνει κάτι, θα είναι ασφαλείς", ανέφερε. 

  Για τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης της χώρας ανέφερε ότι μπορούν να είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα, σημειώνοντας όμως ότι η πιο σημαντική αξία στη χώρα είναι το Ισλάμ "και τίποτα δεν θα πρέπει να πηγαίνει ενάντια στις αξίες του Ισλάμ". 

  Ανέφερε τέλος ότι το Αφγανιστάν θα συνεχίσει να έχει σχέσεις με ξένες χώρες, προσθέτοντας ότι οι Ταλιμπάν έχουν προσφέρει διαβεβαιώσεις στα Ηνωμένα Έθνη για να συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα. "Το Αφγανιστάν θέλει να έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους για να αναζωογονήσει την οικονομία του και να διασφαλίσει την ευημερία των πολιτών του", δήλωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ