Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 15:38

  ΗΠΑ: Μεγαλύτερη του αναμενομένου η πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο, κατά 1,1%

  ΗΠΑ: Μεγαλύτερη του αναμενομένου η πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο, κατά 1,1%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς οι ανησυχίες για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα περιόρισαν την δραστηριότητα, ενώ και η δημοσιονομική στήριξη από την κυβέρνηση έχει πλέον εξαντληθεί.

  Ειδικότερα,  οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 1,1% τον προηγούμενο μήνα, μετά την απροσδόκητη άνοδο κατά 0,6% που εμφάνισαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

  Η μέτρηση είναι πολύ χειρότερη από την εκτίμηση των οικονομολόγων, που προέλβεπαν μείωση μόλις κατά 0,3%.

  Χωρίς τις πωλήσεις οχημάτων, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4%, ενώ εξαιρουμένων και των καυσίμων, η μείωση ήταν 0,7%.

  Παρά την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων σε μηναία βάση, οι πωλήσεις ύψους 617,7 δισ. δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 15,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο προήλθε από την υποχώρηση στις πωλήσεις οχημάτων και ανταλλακτικών, οι οποίες  εμφάνισαν πτώση κατά 3,9%, ενώ σημαντική μείωση εμφάνισαν και οι διαδικτυακές πωλήσεις κατά 3,1%. Μειωμένες ήταν τον Ιούλιο και οι πωλήσεις στα καταστήματα ρούχων, κατά 2,6%, ενώ οι πωλήσεις αθλητικών ειδών, μουσικών οργάνων και βιβλίων μειώθηκαν κατά 1,9%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ