Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 13:54

  Ο ΠΟΥ ανησυχεί για έξαρση της πανδημίας στο Αφγανιστάν - Το χάος έχει επιβραδύνει τους εμβολιασμούς

  Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης πιο “επικίνδυνων” μεταλλάξεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία τους για την εξάπλωση του κορονοϊού στο Αφγανιστάν, καθώς το χάος που έχει προκληθεί από την επέλαση και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν έχει επιβραδύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα.

  "Καθώς η κατάσταση στο Αφγανιστάν συνεχίζει να επιδεινώνεται ραγδαία, ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ανάγκες ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας που αναδύονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου έξαρσης ασθενειών και αύξησης της μετάδοσης του κορονοϊού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tarik Jasarevic, εκπρόσωπος του Οργανισμού κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

  Οι κινητές ομάδες υγείας του ΠΟΥ βρίσκονται σε αναμονή στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν τα τελευταία 24ωρα λόγω της ανασφάλειας που έχει προκληθεί, πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, επιβράδυνε και τις παραδόσεις ιατρικού υλικού, επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες ελλείψεις.

  Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός, όπως και άλλοι οργανισμοί του ΟΗΕ, έχει αποφασίσει να παραμείνει στη χώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ