Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 10:07

  Fortum: Υποχώρησαν τα λειτουργικά κέρδη στο β΄ τρίμηνο

  Fortum: Υποχώρησαν τα λειτουργικά κέρδη στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φινλανδική εταιρεία ενέργειας Fortum ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών β΄ τριμήνου, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, καθώς η γερμανική θυγατρική της Uniper, υπέστη πλήγμα από την αύξηση του κόστους.

  Η Fortum ανακοίνωσε τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη Απριλίου-Ιουνίου, τα οποία μειώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ έναντι των 203 εκατ. Ευρώ πριν από έναν χρόνο, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για 23 εκατ. Ευρώ.

  Η εταιρεία ελέγχει το 75% της Uniper, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πτώση 16% στα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη β΄ τριμήνου, επικαλούμενη τις αυξημένες τιμές για τα βασικά προϊόντα ενέργειας και τις άδειες άνθρακα.

  Οι πωλήσεις β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 17,1 δισ. Ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 19 δισ. Ευρώ, αλλά και πάλι εντός του ορίου των εκτιμήσεων για 15,7-20,4 δισ. Ευρώ.

  Η εταιρεία στην οποία η Φινλανδία ελέγχει το 50,8%, ανακοίνωσε νέα στρατηγική τον Δεκέμβριο, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να εκχωρήσει τις δραστηριότητες λιανικής και να γίνει ουδέτερη από άνθρακα μέχρι το 2050.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ