Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Αυγ-2021 10:51

  HSBC Holdings: Εξαγοράζει την Axa Singapore έναντι 575 εκατ. δολαρίων

  HSBC Holdings: Εξαγοράζει την Axa Singapore έναντι 575 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HSBC Holdings συμφώνησε να εξαγοράσει την Axa Singapore έναντι 575 εκατ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να κατασκευάσει ένα παγκόσμιο κόμβο πλούτου στη Σιγκαπούρη και να τροφοδοτήσει την επέκταση της στην ΝΑ Ασία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Κίνα.

  Η εξαγορά θα δώσει στην HSBC την όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής στη Σιγκαπούρη, καθώς και έναν κορυφαίο όμιλο ασφαλειών υγείας, με assets 474 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  "Πρόκειται για μια σημαντική εξαγορά που αποδεικνύει τις φιλοδοξίες μας, να αυξήσουμε τις δραστηριότητες πλούτου σε όλη την Ασία. Οι εν λόγω δραστηριότητες είναι από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερων αποδόσεων, και ενισχύουν τη θέση μας ως μια επικεντρωμένη στην Ασία με παγκόσμια εμβέλεια”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn.

  Η βρετανική τράπεζα βρίσκεται στο επίκεντρο της στροφής προς την Ασία, επενδύοντας δισ. στην περιοχή, καθώς αποχωρεί από μη κερδοφόρες δραστηριότητες παντού.

  Η επέκταση στη Σιγκαπούρη έρχεται μετά από χρόνια εντάσεων για την τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ, στη μεγαλύτερη αγορά της, και στην ηπειρωτική Κίνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ