Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 23:59

  Disney: Ισχυρότερα κέρδη και πωλήσεις από τα προ πανδημίας επίπεδα

  Disney: Ισχυρότερα κέρδη και πωλήσεις από τα προ πανδημίας επίπεδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Iσχυρότερες πωλήσεις και υψηλότερα κέρδη από τα προ πανδημίας επίπεδα ανακοίνωσε η Walt Disney για το γ' οικονομικό τρίμηνο, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street ενώ στην κανονική συνεδρίαση κερδισε 0,7% στα 179,29 δολάρια.

  Ειδικότερα, η Walt Disney ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 918 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,61 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Μετά την προσαρμογή για τα έξοδα αναδιάρθρωσης, τις αποσβέσεις και άλλες επιδράσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα βελτιώθηκαν σε 17,02 δισ. δολάρια από 11,78 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.

  Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 55 σεντς ανά μετοχή για έσοδα 16,8 δισ. δολαρίων.

  Οι συνδρομητές της Disney+ αυξήθηκαν στα 116 εκατομμύρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 115,2 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέλος του τριμήνου, σύμφωνα με την FactSet.

  Ο τομέας streaming, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης διεθνή προϊόντα, συγκέντρωσε έσοδα 4,26 δισ. δολάρια, έναντι των προβλέψεων για 4,27 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο.

  "Ολοκληρώσαμε το τρίτο τρίμηνο σε ισχυρή θέση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία της εταιρείας καθώς αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας εν μέσω των συνεχιζόμενων προκλήσεων της πανδημίας", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Chapek.

  O τομέας θεματικών πάρκων και πωλήσεων προϊόντων της Disney ανέφερε έσοδα 4,34 δισ. δολαρίων καθώς επαναλειτουργούσε σιγά-σιγά στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μια αύξηση από 1,07 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα 3,9 δισ. δολάρια.

  Ο τομέας των κινηματογραφικών αιθουσών της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις πωλήσεις οικιακής ψυχαγωγίας και την αδειοδότηση περιεχομένου, ανέφερε έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 23% σε σχέση με πέρυσι και υπολείπονται της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 2,07 δισεκατομμύρια δολάρια. 

  Ο μεγαλύτερος τομέας της Disney από πλευράς πωλήσεων ήταν τα τηλεοπτικά της δίκτυα, όπως το ESPN και το ABC. Ο εν λόγω τομέας ανέφερε πωλήσεις ύψους 6,96 δισ. δολαρίων, αυξημένες από 6,01 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο και ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 6,65 δισ. δολάρια.

  Η μετοχή της Disney σημειώνει πτώση 2% μέχρι στιγμής για το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ