Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 23:45

  EBay: Καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα το β' τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" οι ενεργοί αγοραστές

  EBay: Καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα το β' τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" οι ενεργοί αγοραστές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσοδα ελαφρώς καλύτερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε η EBay για το β' τρίμηνο, ενώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για β' τρίμηνο ανήλθαν σε 10,73 δισ. δολάρια, από 746 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περιόδο το 2020. Τα κέρδη εκτινάχθηκαν σε 15,68 δολάρια ανά μετοχή από 1,05 δολάρια ανά μετοχή. 

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 99 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν 96 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τη FactSet.

  Τα καθαρά έσοδα της EBay για το β' τρίμηνο ήταν 2,67 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές εκτιμούσαν έσοδα της τάξης των 2,63 δισ. δολάρια.

  Ωστόσο, η EBay ανακοίνωσε πως οι ενεργοί αγοραστές μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση στα 159 εκατομμύρια, ενώ οι ενεργοί πωλητές αυξήθηκαν κατά 5% στα 19 εκατομμύρια.

  Για το γ' τρίμηνο η EBay δήλωσε ότι αναμένει έσοδα της τάξης των 2,42 δισ. έως 2,47 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα δηλαδή των εκτιμήσεων, αφού οι αναλυτές ανέμεναν 2,92 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv.

  Η μετοχή της υποχωρεί κατά περίπου 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση της Wall Street.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ