Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 21:28

  ΗΠΑ: Στα 302 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο

  ΗΠΑ: Στα 3 τρισ. δολάρια 'βλέπει' το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2021 το CBO
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 302 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ τον Ιούλιο, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς οι δαπάνες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού παρέμειναν αυξημένες. 

  Το ίδιο διάστημα ωστόσο οι εισπράξεις του κράτους επέστρεψαν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2020, το έλλειμμα του προϋπολογισμού για τον Ιούλιο ήταν μόλις 63 δισ. δολάρια

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, οι εισπράξεις τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν στα 262 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 54% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, ενώ οι δαπάνες κυμάνθηκαν στα 564 δισ. δολάρια, μειωμένες επίσης σε σχέση με πέρυσι, αλλά μόνο κατά 10%.

  Για τους πρώτους 10 μήνες του δημιοσονομικού έτους 2021, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 2,54 τρισ. δολάρια, μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που ήταν 2,807 τρισ. δολάρια.

  Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι η μείωση των δαπανών και του ελλείμματος το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου οφείλεται στη μικρή μείωση των δαπανών σχετίζονται με την ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας, στην μείωση κατά 8% των δαπανών του υπουργείου Εργασίας για έκτακτα επιδόματα ανεργίας που ανήλθαν σε 359 δισ. δολάρια, και στον περιορισμό των δαπανών του προγράμματος στήριξης μικρών επιχειρήσεων κατά 40% στα 338 δισ. δολάρια.

  Πρόσθεσε, δε, ότι τα έσοδα αντανακλούν την γενικότερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, καθώς τα έσοδα από εταιρικούς φόρους αυξήθηκαν κατά 61% στα 324 δισ. δολάρια και τα έσοδα από μη παρακρατούμενους φόρους ιδιωτών αυξήθηκαν κατά 35% στα 763 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ