Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 20:57

  Ρ. Κάπλαν (Fed Ντάλλας): Θα πρέπει να μειώσουμε την αγορά ομολόγων από τον Οκτώβριο

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομοσπονδία Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές κρατικών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από τον Οκτώβριο, δήλωσε ο ο πρόεδρος της Fed Ντάλλας, Ρόμπερτ Κάπλαν.

  Μιλώντας στο CNBC, o Κάπλαν εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται εν μέσω υγιούς ανάκαμψης.

  "Κατά τη γνώμη μου, αν η οικονομία εξελιχθεί από τώρα μέχρι τη συνεδρίασή μας τον Σεπτέμβριο, όπως και περιμένω, τότε θα είμαι υπέρ του να ανακοινωθεί ένα σχέδιο tapering τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει τον Οκτώβριο", διευκρίνισε ο Κάπλαν.

  Όπως τόνισε, "θα έπρεπε να αρχίσουμε τη σύσφιγξη σύντομα γιατί οι αγορές είναι πολύ καλά εξοπλισμένες για να τονώσουν τη ζήτηση". "Θα προτιμούσα να πάρω το πόδι από το γκάζι σύντομα και να κατεβάσω στροφές", τόνισε χαρακτηριστικά.

  "Δεν θέλω να συνεχίσουμε να τρέχουμε με αυτή την ταχύτητα για πολύ καιρό, γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να αναλάβουμε πιο επιθετική δράση στη συνέχεια", είπε.

  Τόνισε ακόμα ότι η μείωση στην αγορά ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων εκ μέρους της Fed θα πρέπει αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από την αύξηση των επιτοκίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ