Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 19:32

  George (Fed Κάνσας Σίτι): Ήρθε η ώρα να αρχίσει η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

  George (Fed Κάνσας Σίτι): Ήρθε η ώρα να αρχίσει η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η άρση των μέτρων στήριξης και η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, επεσήμανε σήμερα η πρόεδρος της Federal Reserve του Κάνσας Σίτι, Esther George.

  Όπως τόνισε η George, η ισχυρή στήριξη που παρέχεται μέσω της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής βοήθησε την οικονομία να εξέλθει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά πλέον απαιτείται λιγότερη βοήθεια. Πρόσθεσε δε ότι οι καταναλωτές έχουν συσσωρεύσει ρευστότητα και η αγορά εργασίας ανακάμπτει.

  "Με την ανάκαμψη να βρίσκεται σε εξέλιξη, πρέπει να μεταβούμε από τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής σε πιο ουδέτερες ρυθμίσεις”, ανέφερε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας της σε σεμινάριο της Εθνικής Ένωσης Οικονομικών Επιχειρήσεων.

  "Η σημερινή σφιχτή οικονομία... σίγουρα δεν απαιτεί αυστηρή νομισματική πολιτική, αλλά σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να περιορίσουμε τις έκτακτες ρυθμίσεις", πρόσθεσε.

  Η George σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ενδεχομένως να επιβραδυνθεί τώρα που η ώθηση από τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης έχει κορυφωθεί, αλλά η ανάκαμψη πιθανότατα θα παραμείνει "ισχυρή”. Εκτίμησε, επίσης, ότι η αγορά εργασίας να ανακάμψει με ταχείς ρυθμούς, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία και θα λήξουν τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αμβλυνθεί.

  Ωστόσο, η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα θα μπορούσε να εντείνει την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών ή ακόμη χειρότερα να οδηγήσει σε νέα μέτρα περιορισμού, ενδεχομένως φρενάροντας την ανάκαμψη της οικονομίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ