Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 12:41

  Η SpaceX θα βοηθήσει τη NASA στη δημιουργία διαστημικών στολών

  O Elon Musk εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 1,9 δισ. δολαρίων για τη SpaceX
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O Έλον Μασκ προσφέρει τις υπηρεσίες της SpaceX για να βοηθήσει τη NASA να φτιάξει διαστημικές στολές επόμενης γενιάς καθώς μια έκθεση την Τρίτη ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει καθυστερήσει και θα κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 

  "Το SpaceX θα μπορούσε να το κάνει αν χρειαστεί" έγραψε ο Μασκ σε ένα tweet, σύμφωνα με το CNBC.   Η εταιρεία του Μασκ έχει αναπτύξει και κατασκευάσει διαστημικές στολές για τους αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX. Τα κοστούμια έχουν κατασκευαστεί κυρίως για να προστατεύουν τους αστροναύτες σε περίπτωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του διαστημικού σκάφους ή εάν η καμπίνα αποσυμπιεστεί. Η κατασκευή διαστημικών στόλων θα ήταν μια πιο περίπλοκη και απαιτητική προσπάθεια, δεδομένης της ανάγκης επιβίωσης έξω από ένα διαστημόπλοιο στο περιβάλλον του διαστήματος. 

  Η εκπρόσωπος της NASA Monica Witt, σε δήλωσή της στο CNBC, σχετικά με την προσφορά του Μασκ, επεσήμανε το αίτημά του οργανισμού τον περασμένο μήνα σε εταιρείες της διαστημικής βιομηχανίας για ανατροφοδότηση "σχετικά με την αγορά εμπορικών στόλων, υλικού και υπηρεσιών". 

  Η πρόταση του Μασκ ήρθε ως απάντηση στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή της NASA σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς Μονάδων Εξωτερικών Κινητικότητας, οι οποίες ανεπίσημα ονομάζονται διαστημικές στολές. 

  Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιούν στολές σχεδιασμένες πριν από 45 χρόνια για το πρόγραμμα Space Shuttle αναφέρει η εν λόγω έκθεση. Η IG τόνισε επίσης ότι αυτές οι διαστημικές σχολές έχουν μερικώς ανακατασκευαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. 

  Ο διαστημικός οργανισμός έχει ξεκινήσει τρεις διαφορετικές διαστημικές στολές από το 2007, όπως διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής, και έχει διαπανήσει $420,1 εκατ. για ανάπτυξη. Επιπλέον η έκθεση αναφέρει ότι η ΝΑSA σχεδιάζει να επενδύσει περίπου $625,2 εκατ. στην ανάπτυξη, τις δοκιμές προκειμένου να ολοκληρώσει μία στολή για επίδειξη στον διαστημικό σταθμό και δύο στολές για την αποστολή πληρώματος στο φεγγάρι με συνολικό κόστος άνω του $1 δισ. έως το 2025. 

  Εκτός από το αυξημένο κόστος ο γενικές επιθεωρητής ανέφερε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη χρηματοδότησης, στις επιπτώσεις του κορονοϊού και σε τεχνικά θέματα. Οι στολές θα είναι έτοιμες το νωρίτερο μέχρι τον Απρίλιο του 2025. Αρχικά η NASA είχε πει πως θα είναι έτοιμες μέχρι τον Μάρτιο του 2023. 

  Η ΝΑSA χρειάζεται τις διαστημικές στολές για το πρόγραμμα Artemis το οποίο είχε ανακοινωθεί από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκε και υπό τον Τζο Μπάιντεν. Η Artemis θα πραγματοποιήσει πολλαπλές αποστολές στην τροχιά και στην επιφάνεια του φεγγαριού τα επόμενα χρόνια με τη NASA να στοχεύει στην προσγείωση αστροναυτών στη σελήνη το 2024. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ