Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 11:48

  Reuters: Προς πώληση θέτει η Carrefour τις δραστηριότητες στην Ταϊβάν

  Reuters: Προς πώληση θέτει η Carrefour τις δραστηριότητες στην Ταϊβάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική εταιρεία σούπερ-μάρκετ Carrefour σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της στην Ταϊβάν, που αποτιμώνται στα 1,6 δισ. Ευρώ στις επόμενες εβδομάδες, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Η εταιρεία διαχείρισης αλυσίδας σούπερ μάρκετ έχει προσλάβει την Morgan Stanley να διαχειριστεί την πώληση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, αναφέρουν οι πηγές.

  Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η Carrefour έχει προσεγγίσει έναν αριθμό δυνητικών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων private equity εταιρειών, για να καταγράψουν το ενδιαφέρον.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου της Ευρώπης, τόνισε ότι τον Ιούνιο είχε ξεκινήσει να εξετάζει την πιθανή πώληση των ξένων θυγατρικών της, αλλά αρνήθηκε ότι είχε συμφωνήσει στην πώληση assets.

  Η Carrefour απέκτησε την εταιρεία πώλησης τροφίμων Wellcome Taiwan από την Dairy Farm της Ασίας, και έγινε έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά καταστημάτων ψιλικών της Ταϊβάν.

  Η συναλλαγή, αξίας 97 εκατ. ευρώ, καλύπτει την εξαγορά 224 καταστημάτων καθώς και μιας αποθήκης.

  Η Carrefour ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 1,26 δισ. ευρώ στην Ταϊβάν στο α΄ εξάμηνο, αυξημένες 13%σε ετήσια βάση, σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ